A címzett e-mail címe:


Az ön e-mail címe:


Az ön üzenete:
Elküld
LEVELÉT TOVÁBBÍTOTTUK A MEGADOTT E-MAIL CÍMRE
bezár

Kamra

A lakásunk majd legkisebb helysége a kamra. Sok múlik azonban a méretén, a levegőzöttségén, tisztaságán és jól szervezett rendjén, átláthatóságán!
  • A panellakásokban élőknek, szinte alig van egy kis gardróbnyi élelmiszer tárolója. A családi házaknál, kertes házaknál megfelelő nagyságú kamrákkal találkozhatsz.
  • A kamra ajtaját csukva kell tartani. Ablaka nem annyira a világosságot, mintsem a megfelelő szellőzést kell szolgálja. Légcsere nélkül befülled, penészedik, tönkremegy a tárolt élelmiszer.
  • A kamrát évente legalább kétszer, célszerűen tavasszal és ősszel alaposan ki kell takarítani.
  • Rend a lelke mindennek, tartja a mondás. A kamrában is nélkülözhetetlen az átláthatóság, a rend.
  • Hetente ellenőrizd a zöldséget, gyümölcsöt a polcon, a ládákban!
  • A nyersen tárolható termékek közül a biotermékek hosszabb ideig, kevesebb törődéssel tárolhatóak, mivel lassabban nőttek és tökéletesebben beértek.
  • Sóval tartósíthatod a petrezselyem zöldet, a vegetának valót, a darált pritamin paprikát. Levesekhez a vegetát, petrezselymet, pörköltekhez a paprikalekvárt használhatod. Picit tegyél belőlük, ne feledd, egyben sózol is!
  • A tartósítás környezetbarát és hagyományos módja a szárítás, az aszalás.
  • Tartósítószerek helyett a hőkezelést alkalmazd.
  • Házi befőttet, lekvárt, ketchupot, paradicsomlevet, mustot, más kamraterméket adj ajándékba!
  • Keresd, ismerd, használd a környékbeli különleges nevű terményeket – ezzel erősíted közösségedet, és saját identitásodat.
  • A gyógynövény gyűjtés jó szórakozás lehet. Készülj rá jó előre! Legalább egyszer szedj magadnak gyógynövényt évente!
VISSZA NORMÁL NÉZETBE